Skyddsåtgärder

All skyddsutrustning för barn finns att köpa hos House of Rugby! Hjälmar, axelskydd, munskydd och shorts.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2

Den avgörande betydelsen av rugbyskydd för barn

Rugby är en intensiv kontaktsport som inte bara kräver stor fysisk skicklighet utan också rätt skyddsutrustning, särskilt för barn som är nya i sporten. För unga spelare är skyddsutrustning en absolut nödvändighet för att minimera risken för skador samtidigt som de kan njuta av sin spelupplevelse till fullo. Utrustningen måste vara speciellt utformad för att passa barnens längd och vikt, vilket garanterar komfort, rörlighet och optimalt skydd durant under träningspass och matcher.

Viktig skyddsutrustning för unga rugbyspelare

Rugbyhjälmarför barn: Rugbyhjälmar, ofta kallade rugbykepsar eller scrumkepsar, är viktiga för att skydda huvudet på unga spelare. De är utformade med stötdämpande material och täcker öronen, pannan och bakhuvudet, områden som sannolikt kommer att träffas vid kontakt. Moderna hjälmar är justerbara för ökad komfort och har tillräcklig ventilation för att hålla huvudet svalt.

Munskydd: Munskydd är viktiga i en kontaktsport som rugby. De skyddar inte bara tänderna, utan även tandköttet, käken och till och med hjärnan mot de kraftiga stötar som kan uppstå under spel. För barn finns det speciella munskydd som kan formas efter munnen, vilket ger maximalt skydd och en bekväm passform.

Rugby-axelskydd: Rugby-axelskydd för barn är speciellt utformade för att ge skydd och komfort. De täcker axlar, rygg och bröst och absorberar stötar från tacklingar och kontakt medautres spelare. De är lätta och flexibla och ger total rörelsefrihet, vilket är crucial för utvecklingen av spelförmågan hos unga spelare.

Benskydd: Även om de inte används lika ofta i rugby som iautres kontaktsporter, kan benskydd ge ett extra skydd, särskilt för barn som håller på att lära sig spela och kan vara mer mottagliga för benslag.

Välja rätt skyddsutrustning

Att välja skyddsutrustning för en ung rugbyspelare bör inte tas lättvindigt. Det är crucial att välja kvalitetsartiklar, designade av välrenommerade varumärken som specialiserat sig på kontaktsportutrustning. Föräldrar och tränare måste se till att varje del av utrustningen passar barnet perfekt och ger maximalt skydd utan att hindra rörlighet eller komfort.

Det är också viktigt att byta ut skyddsutrustningen när barnet växer eller om den visar tecken på slitage. Välunderhållen och korrekt anpassad utrustning är avgörande för att garantera den unga spelarens säkerhet vid varje träningspass och match.

Genom att investera i högkvalitativ skyddsutrustning för barn spelar föräldrar och tränare en viktig roll för att främja en säker spelmiljö, så att unga spelare kan koncentrera sig på att utveckla sina färdigheter och sin kärlek till spelet under bästa möjliga förhållanden.