FC Grenoble Rugby

Här hittar du alla produkter kopplade till laget Fc Grenoble, som spelar i ligan Pro D2! Här hittar du de officiella tröjorna samt shorts, bollar och massor av andra produkterautres!

Fler filter

Fallande ordning

Historia och grundande av FC Grenoble

Football Club de Grenoble Rugby, mer känt som FC Grenoble eller FCG, är en historisk klubb på den franska rugbyscenen. Klubben grundades 1892 och har mer än ett sekel på nacken, med både toppar och dalar, men alltid med en orubblig passion och beslutsamhet. De "röda och blå", som de kärleksfullt kallas på grund av sina symboliska färger, har bevittnat rugbyns utveckling på France och flyttat från leriga planer till moderna arenor, samtidigt som de har bevarat sin starka identitet.

Prestationer och viktiga perioder

Under årens lopp har FC Grenoblebyggt upp en anmärkningsvärd framgångssaga, även om man aldrig har krönts champion från France i den högsta ligan. Klubben har dock nått finalen vid flera tillfällen och lämnat sitt avtryck varje gång. 1990-talet var särskilt minnesvärt för FCG, med ett konkurrenskraftigt lag som nådde ligafinalen 1993. Även om denna period betraktas som klubbens guldålder, har Grenoble alltid varit ett konkurrenskraftigt lag, även i de lägre divisionerna, vilket visar dess motståndskraft och önskan att återvända till den högsta nivån.

Nutida utmaningar och framtiden

Precis som många historiska clubs har FC Grenoble ställts inför ekonomiska och sportsliga utmaningar under årens lopp. Att stiga och falla mellan divisionerna har testat klubbens styrka. Men med ett orubbligt stöd från sina supportrar och en rigorös ledning har klubben alltid kunnat återhämta sig. Framtiden ser ljus ut för FCG, med en tydlig vision och förnyade ambitioner. Träning av unga spelare, modern infrastruktur och en helhetssyn på rugby är alla pelare som klubben bygger på för att säkerställa sin framtid och fortsätta att skriva sin historia.