Skyddsåtgärder

Hitta allt rugbyskydd du behöver! Hjälmar, axelskydd och munskydd! Du hittar de bästa märkena, inklusive Canterbury, Adidas och Gilbert!

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rugbyutrustning: hjälmar, axelskydd och munskydd

Rugby, den ultimata kontaktsporten, kräver rigorös fysisk förberedelse och rätt utrustning för att minimera risken för skador. Skyddsutrustning är en viktig del av varje spelares utrustning. Hjälmar, axelskydd och munskydd är inte bara rekommenderade, utan ofta nödvändiga, för att utöva sporten på ett säkert sätt. Här tar vi en närmare titt på dessa viktiga delar av rugbyutrustningen.

Skydda ditt huvud: hjälmen

Rugbyhjälmar, ofta kallade "huvudskydd", är utformade för att skydda huvudet från direkta stötar och minska risken för skärsår och skrapsår i hårbotten. Det är viktigt att välja en hjälm som ger en bra balans mellan komfort, ventilation och skydd. Varumärken som Canterbury och Gilbert utmärker sig för kvaliteten på sina hjälmar, som innehåller avancerad teknik för maximal stötdämpning samtidigt som de säkerställer optimal luftcirkulation. Dessa justerbara hjälmar erbjuder en skräddarsydd passform, crucial för komfort och effektivt skydd.

Axlar under pansar: axelvaddar

Axelskydd för rugby är utformade för att ge extra skydd åt axlar, rygg och bröst, områden som är särskilt utsatta vid tacklingar. Dagens modeller är resultatet av djupgående forskning som syftar till att kombinera skydd med rörelsefrihet. Kooga och Optimum Rugby är några av de märken som spelarna föredrar mest och som erbjuder axelskydd med skyddande memory foam-plattor som kan avleda energin från stötar. Utrustningen är lätt och ergonomisk och märks knappt men är extremt effektiv.

Ett leende i full säkerhet: munskyddet

Munskydd är utan tvekan en av de mest personliga och viktigaste skyddsutrustningarna inom rugby. Förutom att skydda tänderna bidrar de till att minska risken för hjärnskakning genom att absorbera och fördela kraften från stötar. Opro Shock Doctor , och Gilbert är riktmärken inom området och erbjuder munskydd som kombinerar komfort, personlig passform och högt skydd. Vissa modeller har teknik som gör att de kan formas exakt efter spelarens tänder, vilket garanterar en perfekt passform och optimalt skydd.

Skydd som klarar utmaningen

Skyddsutrustning i rugby är resultatet av många innovations tekniska utvecklingar som syftar till att garantera spelarnas säkerhet samtidigt som spelets flyt bevaras. Hjälmar, axelskydd och munskydd är viktiga delar av utrustningen som, om de väljs och används korrekt, gör att spelarna kan koncentrera sig helt på sin prestation och avsevärt minska risken för skador. De nämnda varumärkena, som är erkända för sin expertis och kvaliteten på sina produkter, fortsätter att utveckla innovativa lösningar för att tillgodose behoven hos spelare på alla nivåer, från nybörjare till professionella idrottare.