Axlar

Hitta alla rugby axelvaddar i sin helhet med de bästa varumärkena som erbjuds! Canterbury Gilbert , Force XV...

Fler filter

Fallande ordning

Rugby axelskydd: mellan skydd och prestation

Rugby är en sport som met testar motståndskraften och den fysiskaendurance hos sina spelare. Impakterna är frekventa och ofta våldsamma, vilket gör att användningen av skyddsutrustning inte bara är förnuftig utan ibland nödvändig för idrottarnas långsiktiga hälsa. Axelskydd är en särskilt viktig del av utrustningen. De är utformade för att absorbera och avleda energin från stötar under spel och skyddar spelarens axlar, bål och rygg. Under årens lopp har tekniska innovationer lett till utvecklingen av allt effektivare axelskydd, som kombinerar optimalt skydd med maximal komfort.

Teknik för skydd

Varumärken som specialiserar sig på rugbyutrustning har ständigt förbättrat sina produkter för att uppfylla kraven från spelare och tillsynsmyndigheter. Bland dem utmärker sig Canterbury, Gilbert och Optimum Rugby för kvaliteten och innovationen hos sina axelvaddar.

  • Canterbury Optimum Rugby erbjuder axelskydd med "Flexi-Pro"-teknik, som ger maximalt skydd samtidigt som den garanterar exceptionell rörelsefrihet. Deras ergonomiska design anpassar sig perfekt till spelarens morfologi, vilket garanterar oöverträffad komfort och förbättrad prestanda på planen.

  • Gilbert De nya skyddsplattorna fokuserar på integration av strategiskt placerade skyddsplattor för att ge omfattande täckning utan att kompromissa med rörligheten. Deras axelskydd, som är utformade med material som andas, garanterar utmärkt värmereglering och håller spelarna torra och bekväma under hela matchen.

  • Optimum Rugby, känt för sitt engagemang för spelarnas säkerhet och komfort, utvecklar lätta men extremt skyddande axelskydd. Deras modeller använder avancerade stötdämpande material och är utformade för att passa spelarens kropp perfekt, vilket minskar risken för stötskador.

  • Valet av axelskydd bör styras av ett antal kriterier, inklusive storlek, önskad skyddsnivå och komfort. Det är viktigt att axelskydden sitter korrekt runt spelarens kropp så att de inte hindrar rörligheten, samtidigt som de ger tillräckligt skydd. Spelare bör också ta hänsyn till den ventilation och fukthantering som utrustningen erbjuder, vilket båda är avgörande för att upprätthålla prestationen på planen. Slutligen bör axelskydd väljas som överensstämmer med reglerna för den liga eller tävling där spelaren spelar, vilket garanterar rättvisa och säkerhet för alla deltagare.