Hjälmar

Hitta alla de bästa rugbyhjälmarna med de bästa varumärkena! Canterbury Gilbert och Joma

Fler filter

Fallande ordning

Den avgörande betydelsen av hjälmar i rugby

I rugbyvärlden, som är en kontaktsport av rang, är spelarnas säkerhet en absolut prioritet. Även om rugbyhjälmar inte är obligatoriska i alla ligor spelar de en viktig roll crucial när det gäller att skydda spelarna från hjärnskakningar, skärsår och blåmärken. Till skillnad från amerikanska sporthjälmar är rugbyhjälmar utformade för att vara lätta och ge skydd utan att kompromissa med rörlighet eller komfort. De är oumbärliga för alla spelare som vill minimera risken för huvud- och ansiktsskador durant under matcher och träningspass.

Att välja rätt hjälm: en fråga om säkerhet och komfort

Marknaden erbjuder ett varierat utbud av rugbyhjälmar, var och en med sina egna specifika egenskaper när det gäller material, design och skyddsteknik. Bland de mest kända varumärkena inom detta område finns Canterbury, Gilbert, och Optimum Rugby. Dessa märken utmärker sig genom sitt engagemang för säkerhet och innovation, och erbjuder produkter som kombinerar komfort och skydd.

  • Canterbury Optimum Rugby är känt för sina hjälmar som erbjuder en exceptionell passform tack vare sitt snörningssystem och minnesskum. Ventilation är en annan styrka hos point, som håller spelarna svala även under press.
  • Gilbert met l' satsar på stötdämpande teknik och använder stötdämpande material av hög kvalitet i sina hjälmar. Denna utrustning är utformad för att minska den kraft som överförs till huvudet vid stötar och därmed minska risken för skador.accent
  • Optimum Rugbys hjälmar är lätta och hållbara och ger skydd utan att ge avkall på prestanda. Deras sortiment omfattar modeller för alla åldrar, vilket säkerställer lämpligt skydd från tidig ålder.

En investering i hälsa och prestanda

Att investera i en högkvalitativ hjälm är viktigt för alla säkerhetsmedvetna rugbyspelare. En bra hjälm skyddar inte bara mot potentiella skador, utan ger också sinnesroesprit, så att spelaren kan koncentrera sig helt på spelet. Det är crucial att välja en hjälm som passar ordentligt, är bekväm och uppfyller gällande säkerhetsstandarder. Spelare bör också se till att underhålla sin hjälm ordentligt, rengöra den regelbundet och byta ut den om den skadas eller efter en kraftig stöt.