Studs

I denna kategori hittar du alla produkter relaterade till klackar, ett viktigt tillbehör för rugbyspelare!

Fler filter

Fallande ordning

Rugbyspikskor är skor som är speciellt utformade för att port användas i rugby, en intensiv kontaktsport som spelas på en gräsplan. Dessa spikar ger extra grepp på planen, så att spelarna kan bibehålla stabilitet och maximera dragkraften, särskilt under scrums, rucks och allmänna faser av spelet.

Typiska egenskaper för rugbyklackar :

  1. Metallspikar: Rugbyklubbor har i allmänhet metallspikar som skruvas fast i sulan för bättre grepp på gräset. Piggarnas längd och placering kan variera beroende på spelarens preferenser och spelförhållandena.

  2. Förstärkt skaft: Rugbyklackar har ett robust skaft som ger bra stöd för fotleden och skyddar mot skador.

  3. Solid yttersula: Yttersulan är utformad för att tåla de frekventa stötar och nötningar som förekommer på planen.

  4. Positionsspecifik design: Det finns olika typer av rugbyskor beroende på spelarens position. Forwards (t.ex. props och hookers) kan föredra skor med längre spikar för bättre stabilitet i scrums, medan backar (t.ex. full-backs och wingers) kan välja skor med kortare spikar för bättre smidighet.

  5. Slitstarkamaterial: Eftersom rugby är en fysisk och intensiv sport tillverkas dubbar i allmänhet av slitstarka material som står emot slitage, t.ex. aluminium.

  6. Det är viktigt att notera att rugbydubbar är utformade speciellt för denna sport och inte bör användas förautres sportaktiviteter, eftersom de kan vara farliga på hårda ytor som asfalt. Dessutom har många rugbyligor strikta regler för vilka typer av dubbar som är tillåtna, så det är viktigt att kontrollera din ligas regler innan du köper dubbar.